Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: Naleśniki: 1 jajko 125 ml wody 125 ml mleka 0,5% tłuszczu 100 g mąki - najlepiej orkiszowej jasnej 5 ml Dzikiej oliwy szczypta soli Nadzienie: 200 g piersi z kurczaka sól, pieprz, przyprawa do drobiu, 5 ml Dzikiej oliwy 500 g mrożonego szpinaku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 ząbki czosnku, 5 ml Dzikiej oliwy Dziki sos Salsa [...]
Czego potrzebujemy: 250 g dorsza 25 g soli 200 g pomidora 100 g kolorowej papryki 10 g oliwy smakowej 2 ząbki czosnku Jak wykonać: W 0,5 l wody rozpuszczamy 25 g soli. Rybę myjemy i wkładamy do przygotowanej solanki na maksymalnie jedną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z roztworu i dokładnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Na patelni [...]
Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]
Składniki: 30g mąki ryżowej 1 całe jajko 2 białka jaj 100g malin 20g migdałów 10g odżywki białkowej 100g jogurtu naturalnego 0% Sposób przygotowania: Mąkę ryżową wymieszać z jajkiem, białkami oraz odżywką białkową. Gotową masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć do momentu aż naleśnik się zarumieni. Na gotowego naleśnika wykładamy jogurt [...]
Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]
Czego potrzebujemy: 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 150 g fileta z kurczaka 10 ml oliwy z oliwek 100 g ryżu łyżeczka tabasco łyżeczka sosu sojowego sól , pieprz Jak przygotować: Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym 400 ml gorącej wody jedno jajko zmielony erytrytol do posypania ciasta Jak wykonać: Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do [...]
Składniki na 6 sztuk: 2 jajka 200g batatów 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 100g jabłka 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym cynamon Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną. Batata podgrzać przez maksymalnie 5 minut w mikrofalówce. Ugotowaną kaszę zblendować z batatem i jajkami. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i [...]
Składniki: 2 jajka 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 30g wiórków kokosowych 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 300g mango Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do [...]
Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]
Czego potrzebujemy: 180 g stałej części mleka kokosowego ( mleko z Biedronki się nie nadaje) 130 g wiórków kokosowych 20 g mąki kokosowej 40 g syropu klonowego lub płynnego miodu 90 g gorzkiej czekolady 10 g oleju kokosowego Jak wykonać: Mleko kokosowe, wiórki i mąkę razem z syropem dokładnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. [...]
Czego potrzebujemy: 500g twarogu półtłustego 50 g ksylitolu 30 g Sugar Free Pudding 4 jajka dwie łyżeczki zestu z limonki/ cytryny Jak wykonać: Żółtka razem z ksylitolem ucieramy mikserem na kogiel mogiel. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Cytrynę/limonkę sparzamy i na drobnych oczkach ścieramy skórkę. Dodajemy tylko zest - [...]
Czego potrzebujemy: 100 g jabłka 100 g płatków - owsiane, orkiszowe, żytnie 25 g ziaren słonecznika 25 g orzechów - laskowe lub włoskie 40 g płynnego miodu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 40 g suszonej żurawiny 30 g jagód goi Jak wykonać: Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki poza żurawiną i goi łączymy. Najlepiej [...]
Czego potrzebujemy: 200 g kolorowej papryki 80 g marchewki 80 g korzenia pietruszki 80 g groszku cukrowego 200 g cukinii kawałek białej części pora pół niedużej czerwonej cebuli 20 g oliwy czosnkowej 200 g piersi z kurczaka 100 g sosu słodko kwaśnego - ulubionego 150 g makaronu - ja użyłam udon - możecie zastąpić ryżowym sól, pieprz Jak wykonać: [...]