SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sfd bialko

  • Pasta z awokado i tuńczyka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g awokado 100 g tuńczyka w sosie własnym łyżeczka drobno posiekanej cebuli sół, pieprz łyżeczka posiekanej drobno natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Jak wykonać: Awokado rozcieramy widelcem. Dodajemy przyprawy, cebulę, natkę oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka. Dokładnie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3279 Data: 2018-08-07 10:29:22
  • Czego potrzebujemy: Naleśniki: 1 jajko 125 ml wody 125 ml mleka 0,5% tłuszczu 100 g mąki - najlepiej orkiszowej jasnej 5 ml Dzikiej oliwy szczypta soli Nadzienie: 200 g piersi z kurczaka sól, pieprz, przyprawa do drobiu, 5 ml Dzikiej oliwy 500 g mrożonego szpinaku sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 ząbki czosnku, 5 ml Dzikiej oliwy Dziki sos Salsa [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5558 Data: 2018-12-17 11:35:48
  • Dorsz z warzywami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 250 g dorsza 25 g soli 200 g pomidora 100 g kolorowej papryki 10 g oliwy smakowej 2 ząbki czosnku Jak wykonać: W 0,5 l wody rozpuszczamy 25 g soli. Rybę myjemy i wkładamy do przygotowanej solanki na maksymalnie jedną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z roztworu i dokładnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Na patelni [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1952 Data: 2019-01-28 13:04:14
  • Składniki: 75g białego ryżu pół czerwonej cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100g zielonych szparagów 150g krewetek 15g oliwy pocięta natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Ryż ugotować. Szparagi obrać i ugotować. Czerwoną cebulę drobno poszatkować. Na rozgrzanej łyżce oliwy (5g) podsmażyć poszatkowaną cebulę, dodać ugotowany [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1933 Data: 2017-05-23 19:37:27
  • Składniki: 70g makaronu bezglutenowego 30g odżywki białkowej 5g nasion chia 50g banana 50g winogron 50g nektarynki 50g kiwi Sposób przygotowania: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Banana, nektarynkę i kiwi pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na pół. Ugotowany makaron wyłożyć na talerz, posypać odżywką białkową, owocami i nasionami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6536 Data: 2017-05-25 10:46:30
  • Pasta rybna na kanapki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3017 Data: 2017-06-02 11:41:35
  • Plantanowe blondie z truskawkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 140g dojrzałych plantanów 30g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 2 jajka 15g mąki jaglanej 40g mąki kokosowej ekstrakt wanilii 70g truskawek Sposób przygotowania: Plantany i jajka zblendować. Dodać mąki, odżywkę i ekstrakt wanilii - dokładnie zblendować na gładką masę. Do wysmarowanego olejem kokosowym naczynia żaroodpornego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2776 Data: 2017-06-05 11:28:37
  • Składniki: 30g mąki ryżowej 1 całe jajko 2 białka jaj 100g malin 20g migdałów 10g odżywki białkowej 100g jogurtu naturalnego 0% Sposób przygotowania: Mąkę ryżową wymieszać z jajkiem, białkami oraz odżywką białkową. Gotową masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć do momentu aż naleśnik się zarumieni. Na gotowego naleśnika wykładamy jogurt [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6879 Data: 2017-10-28 13:40:18
  • Czego potrzebujemy: spód: 60 g daktyli 20 g wiórków kokosowych 30 g płatków owsianych masa: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka 3 łyżki erytrytolu - lub więcej jeśli lubicie bardzo słodkie 25 g masła orzechowego warstwa górna: 20 g Sugar Free Jelly wiśniowa 100 g Cherry in Jelly Jak wykonać: Spód - daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 30 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3995 Data: 2019-01-24 06:36:00
  • Czego potrzebujemy: 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 150 g fileta z kurczaka 10 ml oliwy z oliwek 100 g ryżu łyżeczka tabasco łyżeczka sosu sojowego sól , pieprz Jak przygotować: Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2971 Data: 2019-05-08 12:26:39
  • Błyskawiczna fit Napoleonka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 1 opakowanie lekkiego ciasta francuskiego 100 g proszku Sugar free pudding o smaku waniliowym 400 ml gorącej wody jedno jajko zmielony erytrytol do posypania ciasta Jak wykonać: Ciasto rozwijamy, dzielimy na dwie części. Obie części smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem, układamy na papierze do pieczenia i władamy do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9043 Data: 2019-09-07 10:56:19
  • Składniki na 6 sztuk: 2 jajka 200g batatów 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 100g jabłka 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym cynamon Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną. Batata podgrzać przez maksymalnie 5 minut w mikrofalówce. Ugotowaną kaszę zblendować z batatem i jajkami. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1724 Data: 2017-05-04 11:57:21
  • Ciasto jaglano - kokosowe z mango

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 2 jajka 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 30g wiórków kokosowych 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 300g mango Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3189 Data: 2017-05-06 13:30:08
  • Orzechowe kluski jaglane

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 140g kaszy jaglanej 1 jajko 30g odżywki białkowej o smaku nugatowym 40g zmielonych migdałów 20g mąki kokosowej Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną ugotować do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia. Do kaszy dodać jajko, odżywkę białkową, mielone migdały i mąkę kokosową. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7708 Data: 2017-06-08 11:51:48
  • Biszkopt z jeżynową galaretką

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: Biszkopt 5 dużych jajek 30g mąki pszennej 40g mąki gryczanej 30g skrobi ziemniaczanej 20g odżywki białkowej o smaku szarlotki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki erytrytolu 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy Masa czekoladowa 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym 50ml mleka 3 wafle kukurydziane 10g kakao Galaretka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2790 Data: 2017-06-16 13:47:25
  • Sałatka z soczewicy

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3656 Data: 2017-06-28 14:09:52
  • Legalne "Bounty"

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 180 g stałej części mleka kokosowego ( mleko z Biedronki się nie nadaje) 130 g wiórków kokosowych 20 g mąki kokosowej 40 g syropu klonowego lub płynnego miodu 90 g gorzkiej czekolady 10 g oleju kokosowego Jak wykonać: Mleko kokosowe, wiórki i mąkę razem z syropem dokładnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5599 Data: 2018-03-29 10:11:24
  • Sernik cytrynowy 182 kcal.

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 500g twarogu półtłustego 50 g ksylitolu 30 g Sugar Free Pudding 4 jajka dwie łyżeczki zestu z limonki/ cytryny Jak wykonać: Żółtka razem z ksylitolem ucieramy mikserem na kogiel mogiel. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Cytrynę/limonkę sparzamy i na drobnych oczkach ścieramy skórkę. Dodajemy tylko zest - [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5597 Data: 2018-04-17 07:14:02
  • Domowa granola

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 100 g jabłka 100 g płatków - owsiane, orkiszowe, żytnie 25 g ziaren słonecznika 25 g orzechów - laskowe lub włoskie 40 g płynnego miodu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 40 g suszonej żurawiny 30 g jagód goi Jak wykonać: Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki poza żurawiną i goi łączymy. Najlepiej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3582 Data: 2018-05-12 06:47:04
  • Fit danie na styl azjatycki

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 200 g kolorowej papryki 80 g marchewki 80 g korzenia pietruszki 80 g groszku cukrowego 200 g cukinii kawałek białej części pora pół niedużej czerwonej cebuli 20 g oliwy czosnkowej 200 g piersi z kurczaka 100 g sosu słodko kwaśnego - ulubionego 150 g makaronu - ja użyłam udon - możecie zastąpić ryżowym sól, pieprz Jak wykonać: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3317 Data: 2019-03-13 21:35:15